Розширення можливостей місцевих бюджетів: залучення кредитів для сіл та селищ

26 мар, 14:00

Уряд України взяв відповідальність за розвиток сільських та селищних територій, ухваливши 22 березня постанову, яка дозволяє їх бюджетам залучати кредити, в тому числі у вітчизняних банках та міжнародних фінансових організаціях. Про це інформує пресслужба Міністерства фінансів.

Серед ключових змін, внесених у постанову, варто виділити розширення можливостей місцевих запозичень та встановлення механізмів для надання гарантій селищним та сільським радам. Також визначено осіб, які мають право підписувати документи, пов'язані з місцевими запозиченнями та гарантіями, та створено умови для зменшення кількості форм бюджетної звітності та моніторингу затверджених рішень.

Представники Мінфіну підкреслюють, що ці зміни сприятимуть підвищенню прозорості та відповідальності при управлінні місцевими фінансами. Такий крок також допоможе громадам більш ефективно реагувати на економічні виклики та забезпечить більшу гнучкість у вирішенні соціально-економічних завдань.

"Це також буде важливим кроком у забезпеченні фінансової стабільності місцевих бюджетів та стимулом для соціально-економічного розвитку сіл та селищ по всій території України", - додають у Міністерстві фінансів.

Це рішення відкриває нові можливості для місцевих громад у здійсненні ініціатив та реалізації проектів, спрямованих на поліпшення життя мешканців та зростання економічного потенціалу регіонів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276632.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua