Торгівля сільськогосподарською продукцією між ЄС і Росією: де і які обсяги зерна імпортуються

29 мар, 13:00

За даними Єврокомісара з сільського господарства Януша Войцеховського, Європейський Союз у 2023 році імпортував 2,5 млн тонн агропродукції з Росії, країни-агресора. Найбільшим імпортером російського зерна стала Італія, а на другому місці розташувалася Латвія.

"Останнім часом ЄС встановлює певні бар’єри та запроваджує тарифи, що обмежують імпорт зерна з Росії. Обсяг такого імпорту по всьому Європейському Союзу становив близько 2,5 млн тонн у 2022 році — 1 млн тонн зерна та 1,5 млн тонн соняшника. У 2023 році цей показник залишився майже незмінним", — зазначив Войцеховський.

Найбільшим імпортером російського зерна була Італія, яка закупила 478 тис. тонн, на другому місці була Латвія з обсягом 360 тис. тонн, певну кількість отримала також Литва.

"Естонія також імпортувала невелику частку російської зернової продукції минулого року. Для Польщі обсяг такого імпорту становив 3500 тонн зерна і 4000 тонн соняшника, що в цілому є дуже невеликим обсягом", — додав єврокомісар.

Сільськогосподарський імпорт із Росії до країн, таких як Угорщина та Словаччина, також залишався на низькому рівні.

Важливою темою залишається торгівля агропродукцією з РФ, і Європейський Союз розглядає можливість встановлення обмежень. Проте важливо врахувати, що торгівля йде у дві сторони: ЄС експортував до Росії сільськогосподарських товарів на 7 млрд у 2023 році та імпортував звідти товарів на 2 млрд євро.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276675.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua