Україна відновлює рибні популяції

07 апр, 12:00

Україна відновлює рибні популяції у водоймах, розпочавши весняну кампанію зариблення, незважаючи на війну, яку Росія веде проти країни. Згідно з інформацією Комітету з питань аграрної та земельної політики, комфортні погодні умови і підвищення температури води створили сприятливе середовище для зариблення. Роботи з поповнення водойм новими поколіннями цінних видів риб розпочалися, зокрема, на Полтавщині.

Наприклад, за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації уже зарибили Кам'янське водосховище в межах Кременчуцького району. Усього було зариблено 26 тисяч екземплярів молоді риби, зокрема товстолоба та коропа. Роботу з зариблення здійснив Науковий центр еколого-соціальних досліджень за кошти міської ради відповідно до Програми охорони довкілля Кременчуцької територіальної громади.

Українські аквафермери отримали 50 тонн рибних кормів від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН. Це стало можливим завдяки програмі підтримки виробників лососевих видів риб. Корми розподілені між підприємствами з 14 областей України.

У 2023 році виробництво продукції аквакультури в Україні збільшилося на 4,3% і склало 15 271 тонну. Серед найпопулярніших видів риб залишаються коропові, зокрема звичайний короп. Також значне місце у виробництві займають райдужна форель, кларієвий сом, щука, судак, стерлядь, руський осетр, американський голець тощо.

Найбільш активними виробниками рибної продукції у 2023 році були Черкаська, Хмельницька, Львівська, Тернопільська та Сумська області. Ці дані свідчать про позитивні тенденції у розвитку аквакультурного господарства в Україні та вагомий внесок у відновлення рибних ресурсів країни.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276724.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua