Журнал Forbes опублікував свій щорічний рейтинг мільярдерів

04 апр, 09:00

Журнал Forbes опублікував свій щорічний рейтинг мільярдерів, в якому відзначилося п'ятеро українських бізнесменів. Ринат Ахметов, Віктор Пінчук, Костянтин Жеваго, Вадим Новинський і Геннадій Боголюбов увійшли у цей престижний список. За даними журналу, рейтинг був опублікований у вівторок, 2 квітня.

Ринат Ахметов, власник ДТЕК і співвласник "Метінвест", зайняв найвищу позицію серед українських бізнесменів. Цього року його статки оцінили в $4 млрд, і він посів 785-е місце у списку. У минулому році він займав 445-у позицію, а його статки оцінювалися у $5,7 млрд.

Друге місце серед українських мільярдерів зайняв Віктор Пінчук, власник Інтерпайпу, який посів 1623-ю позицію. Його статки за оцінками аналітиків скоротилися до $2 млрд (в порівнянні з $2,1 млрд минулого року).

На третій і четвертій позиціях в рейтингу Forbes знаходяться Костянтин Жеваго, найбільший акціонер Ferrexpo, та Вадим Новинський, власник Смарт-холдингу, зі статками в $1,2 млрд кожен. Статки Новинського за рік зменшилися на $200 млн, а Жеваго – на $100 млн.

П'яту позицію в рейтингу посів співвласник групи "Приват" Геннадій Боголюбов з активами на $1 млрд. Він зайняв 2692-е місце у списку. Його статки за рік зменшилися на $100 млн. Бізнес-партнера Боголюбова, Ігоря Коломойського, який з'являвся у минулорічному рейтингу, у цьому списку не виявлено.

Варто зазначити, що жоден з українських мільярдерів не збільшив свій капітал за останній рік, і це може бути наслідком повномасштабного вторгнення РФ.

У світовому рейтингу Forbes найбагатшою особою є власник індустрії моди LVMH, французький бізнесмен Бернар Арно та його родина, статки якого оцінюються в $233 млрд. Його капітал збільшився на $22 млрд.

Друге місце у рейтингу належить Ілону Маску, власнику Tesla, статки якого оцінюються в $195 млрд. За рік Маск збагатів на $15 млрд.

Третє місце у Forbes посів засновник Amazon Джефф Безос з активами в $194 млрд. Його капітал за останній рік збільшився на $80 млрд.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276735.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua