Стрімке падіння цін на огірки в Україні: огляд ринку

08 апр, 13:00

Український ринок тепличних огірків зараз переживає стрімке зниження цін, що відображається на показниках цін вже цього тижня. За даними аналітичного проєкту EastFruit, ціни на огірки з кожним днем стають все більш доступними для споживачів. Сьогодні українські тепличні господарства продають огірки за цінами від 65 до 100 гривень за кілограм, що у середньому на 32% дешевше, ніж минулого тижня.

За словами аналітиків, таке різке зниження цін пов'язане зі значним зростанням пропозиції огірків на внутрішньому ринку. Тепла погода, яка панує в країні протягом останніх тижнів, сприяла активному дозріванню місцевих овочів у теплицях. В результаті виробники були змушені швидко знижувати ціни, щоб стимулювати попит серед споживачів.

За оцінками експертів, відпускні ціни на огірки вже в середньому на 40% нижчі, ніж на початку квітня минулого року. При цьому зберігаються стабільні поставки і досить доступні ціни на імпортні огірки з Румунії, які в середньому не перевищують 60 гривень за кілограм.

Згідно з аналітиками, недостатній попит з боку споживачів є головною причиною зниження цін. Незважаючи на активний вирощування огірків, попит на цей продукт залишається на невисокому рівні. Тепер, за прогнозами фахівців, споживачі матимуть чудову можливість насолодитися смачними та свіжими огірками за більш доступними цінами.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276762.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua