Збільшення доходів: Україна створює більш вигідні умови для зберігання європейського газу

09 апр, 09:00

Національна комісія, яка відповідає за державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), вирішила підвищити привабливість українських газосховищ для потенційних замовників.

Про це повідомлено пресслужбою НКРЕКП.

За нововведенням, що набуло чинності згідно з постановою № 631 від 3 квітня 2024 року, збільшується привабливість умов зберігання природного газу в українських газосховищах як для внутрішніх, так і для зарубіжних споживачів.

"Зміни відповідають потребам ринку та сприятимуть заповненню потужностей українських газосховищ. Ми розробляємо нові продукти зберігання з різними термінами та умовами, щоб задовольнити потреби наших клієнтів", - пояснили в НКРЕКП.

Важливо зауважити, що ця ініціатива надзвичайно актуальна для європейських замовників, оскільки забезпечення диверсифікації джерел постачання газу стає однією з ключових стратегій їхньої енергетичної політики.

"Ці зміни призначені збільшити дохід від експлуатації газосховищ для України при збереженні старих тарифів. Це також стає вигідним для європейських споживачів, адже тарифи на зберігання та обслуговування в українських газосховищах нижчі, ніж в країнах Євросоюзу", - додали у НКРЕКП.

Такі заходи сприятимуть не лише розвитку енергетичного ринку України, а й зміцненню співпраці з європейськими партнерами, що є важливим кроком у підтримці енергетичної безпеки та стабільності на континенті.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276769.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua