Литва готова допомогти Україні: запчастини для відновлення енергосистеми

09 апр, 14:00

Литва виступила з ініціативою щодо використання своїх закритих теплових електростанцій як донорів запчастин для відновлення української енергосистеми.

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив про це, наголошуючи на пропозиції Литви про розібрання їхніх закритих ТЕС та передачу необхідних запчастин. Цю інформацію оприлюднив РБК-Україна.

"Провів розмову з міністром енергетики Литви. Вони взагалі запропонували використати їх станції теплові, які закриті. Використати їх як донорів, тобто є можливість розібрати й отримати ті запчастини, які нам потрібні", - зазначив Галущенко.

Міністр додав, що Україна отримує технічну допомогу від багатьох країн, проте наголосив на важливості посилення протиповітряної оборони як найефективнішого заходу захисту.

Литва виражає готовність передати українській стороні устаткування, яке допоможе відновити енергетичні об'єкти, що постраждали внаслідок російських атак у березні.

Українські енергетики здійснять візит до кількох енергетичних об'єктів Литви для перевірки обладнання на відповідність українським стандартам. Після цього це обладнання буде передано в український енергетичний сектор.

Основна увага зосередиться на обладнанні для теплових електростанцій, яке має велике значення для української енергетичної галузі, що зазнала значних втрат через ворожі атаки.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276774.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua