Збитки лісового фонду України внаслідок російської агресії: розслідування

09 апр, 10:30

Росія, здійснюючи велику війну, вже знищила на окупованих нею територіях понад 60 тисяч гектарів лісів, що має загальну вартість щонайменше 14 мільярдів гривень. Про це повідомило видання NGL.media на основі розслідування.

За допомогою аналізу супутникових знімків вдалося встановити, що за два роки конфлікту росіяни повністю знищили понад 60 тисяч гектарів лісів на окупованих територіях.

"Мінімальна вартість втраченого лісу становить понад 14 мільярдів гривень, що є лише прямими збитками від втрати деревини. Втрати не враховують екологічних наслідків, що можуть обійтися значно дорожче", - зазначається у розслідуванні.

Серед найбільш постраждалих природних територій на Донеччині варто виділити національний природний парк "Святі гори", розташований у Краматорському і Бахмутському районах. За період військового конфлікту більшість парку була руйнована, що становить 80% його території.

Також важливою є проблема вирубки лісів у Луганській області, де до війни ліси займали лише 11% території. У цій степовій області ліси виконують важливу екологічну функцію, захищаючи від піщаних бурь, зберігаючи вологу та запобігаючи ерозії грунтів.

На Харківщині майже половина лісових територій зараз знаходиться в мінуванні або пошкоджена через пожежі.

Під час окупації Херсонщини у 2022 році значна кількість лісів стала жертвою пожеж, обстрілів і вирубки. Також внаслідок підриву Каховської ГЕС у червні 2023 року було затоплено майже 55 тисяч гектарів лісу на лівобережжі Дніпра.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276779.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua