Українські аграрії стикаються з дефіцитом насіння гороху

14 апр, 12:00

Українські аграрії зазнають складнощів через дефіцит насіння гороху, що змушує їх сіяти товарне насіння. Про це повідомила президентка Співтовариства виробників та споживачів бобових Антоніна Скляренко в коментарі для Latifundist.com.

За її словами, українські фермери змушені звертатися до товарного насіння через його відсутність на ринку. Попит на нього став надзвичайно великим, адже засівні площі гороху у цьому сезоні планують збільшити до 150 тисяч гектарів, що на 15% більше, ніж у попередньому році.

Скляренко зазначила, що рішення Індії про зняття імпортного мита на горох сприятиме розвитку його вирощування в Україні. Індія є одним з найбільших покупців гороху, тому її рішення може стимулювати підвищення цін на цю культуру, що в свою чергу приверне увагу аграріїв до вирощування гороху в Україні.

За словами експертки, це рішення стимулюватиме українських аграріїв до вирощування гороху, оскільки підвищення попиту на цю культуру створить сприятливі умови для її вирощування та продажу.

Додатково Скляренко зауважила, що цей крок може сприяти не лише українським фермерам, а й іншим країнам-виробникам та споживачам, таким як Пакистан і Китай, які також залежать від імпорту гороху.

Координаційний центр Євросоюзу з реагування на надзвичайні ситуації перебуває в тісному контакті з українським урядом для надання подальшої допомоги в разі необхідності.

Раніше було оголошено, що уряд Данії виділив 40 мільйонів данських крон (понад 5 млн євро) на відновлення української енергетичної системи після масованих атак Росії на інфраструктуру.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276797.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua