Швейцарський внесок у відновлення України: €5 млрд до 2036 року

11 апр, 09:00

Швейцарія зобов'язалася витратити €5 мільярдів на відновлення України до 2036 року, спрямовуючи ці кошти на гуманітарні потреби населення, розвиток економіки та довгострокову реконструкцію країни. Про це повідомила Федеральна рада Швейцарії.

Першим кроком у цьому напрямі буде виділення до 2028 року з бюджету міжнародного співробітництва близько €1,5 млрд. За словами представників Федеральної ради, такий крок свідчить про солідарність з тими, хто постраждав від війни в Україні та підтримку більшої стабільності у Європі.

Нещодавно на конференції з відновлення України у Лугано були оголошені "Луганські принципи", які стали фундаментом політичної реконструкції країни. Зазначимо, що Швейцарія вже витратила близько €3 млрд на допомогу Україні, але підкреслює важливість продовження цієї підтримки для зміцнення стабільності у регіоні та зменшення міграційних потоків.

Федеральна рада також поручила МЗС та Мінекономіки розробити спільну програму допомоги Україні, керуючись принципами Лугано, які включають партнерство, реформи та прозорість. Ця програма спрямована на адресну та ефективну підтримку країни та має сприяти зміцненню стабільності та процвітання.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276803.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua