Українська газова промисловість розширює свої можливості

12 апр, 13:00

Українська газова промисловість розширює свої можливості: нова високопродуктивна свердловина, запущена на сході країни, відтепер щодня надає 140 тисяч кубометрів газу. Це вже п'ята свердловина, запущена фахівцями АТ "Укргазвидобування" Групи "Нафтогаз" з початку 2024 року, повідомляє пресслужба ГК "Нафтогаз".

Глибина нової свердловини досягає 2350 метрів, і вона була пробурена на одному з частково виснажених родовищ на сході України. Наразі вже заплановано початок буріння наступної експлуатаційної свердловини в цій частині родовища.

Молодий розробник Мар’ян Семак успішно оцінив залишковий потенціал родовища та довів високу перспективність буріння нової свердловини. Його команда з УкрНДІгазу, департаменту розробки, центру 3Д-моделювання родовищ та розробників газопромислових управлінь Укргазвидобування виконала важливу роботу у реалізації цього проекту.

Голова ГК "Нафтогаз" Олексій Чернишов підкреслив, що минулого року вдалося значно збільшити видобуток газу, і цьогорічна робота спрямована на подальше посилення цього напряму. Він також висловив вдячність усім, хто працює невтомно для досягнення мети - забезпечення України газом власного видобутку під час опалювального сезону.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276812.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua