Україна і Словаччина підписали меморандум про співпрацю в атомній галузі

16 апр, 13:00

Україна та Словаччина збільшують обсяги співпраці в атомній галузі. Це стало відомо після підписання Меморандуму про поглиблення співпраці між двома країнами. Окрім цього, на зустрічі обговорили розвиток інфраструктурних проектів Східноєвропейського енергетичного хабу.

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

Під час міжурядових консультацій обговорювалися спільні кроки в атомній промисловості, диверсифікація транспортування нафти та газу, а також синхронізація ринкових умов і продуктів. Вони є необхідними складовими розвитку Східноєвропейського енергетичного хабу.

Зокрема, було обговорено збільшення потужності міждержавних інтерконекторів та розвиток спільних проектів для максимальної синхронізації ринків. Це має велике значення для підвищення енергетичної безпеки регіону.

Під час зустрічі сторони також підписали Меморандум про поглиблення співпраці в атомній галузі.

У документі передбачено зміцнення співпраці в галузі ядерної енергетики, розвиток малих модульних реакторів та обмін досвідом у їх експлуатації. Також угода стосується диверсифікації палива для атомних електростанцій.

Крім того, обидві сторони домовилися про співпрацю в інвестиційній діяльності в енергетичному секторі та експлуатації енергетичних систем. Особлива увага буде приділена використанню альтернативного ядерного палива на атомних електростанціях, враховуючи досвід України в цій галузі.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276842.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua