ЄС вкладе €6,97 млрд у відновлення економіки України через UIF

23 апр, 09:00

Керівна рада Ukraine Investment Framework (UIF) схвалила умови роботи інвестиційної складової Ukraine Facility, спрямованої на залучення інвестицій для відновлення та розвитку української економіки. Європейський Союз планує виділити Україні значні €6,97 млрд за допомогою UIF.

Міністерство економіки України оголосило про це.

Зазначена сума в €5,46 млрд буде призначена для створення Української гарантії, спеціального інструменту для розподілу ризиків інвестицій в реструктуризацію України.

Додатково, €1,5 млрд піде на змішане фінансування, гранти та технічну підтримку. Загальний обсяг Української гарантії може сягнути €7,8 млрд, в залежності від внесків інших донорів, що істотно збільшить бюджет програми.

Заступник Міністра економіки Володимир Кузьо підкреслив, що Ukraine Investment Framework відкриє доступ до фінансування від міжнародних фінансових організацій та українських банків, що отримають підтримку від ЄС. Підтримка в рамках UIF буде доступна для різних типів інвестицій, включаючи як приватні, так і публічні проекти.

Перші інвестиційні програми у межах UIF будуть підписані на Ukraine Recovery Conference, заплановану на 11-12 червня 2024 року в Берліні.

У відомстві зазначають, що з урахуванням додаткового фінансування Української гарантії, загальна сума коштів в рамках Ukraine Investment Framework досягне €9,3 млрд. У майбутньому реалізація цієї інвестиційної програми має потенціал залучити до €40 млрд державних та приватних інвестицій.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276908.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua