Україна рухається до автоматизованого розмитнення авто: що це означає

25 апр, 13:00

24 квітня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт № 10380, спрямований на суттєве упрощення процедури розмитнення вживаних легкових автомобілів та перенесення цього процесу в додаток "Дія".

На національному рівні депутати підтримали цей законопроєкт, який отримав підтримку 269 народних обранців, як повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

В даний момент процес визначення митної вартості авто частково залежить від людського фактору, що створює можливості для зловживань як з боку митних інспекторів, так і з боку декларантів. Однак новий законопроєкт позбавляє цей процес людського впливу.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, що "Дія" буде автоматизовано заповнювати митну декларацію, використовуючи дані про автомобіль за VIN-кодом.

Це нововведення спростить процес розмитнення та покаже, як зміниться робота митниці без людського втручання.

Після ухвалення законопроєкту Міністерство цифрової трансформації створить Базу даних митних вартостей на основі інформації від митниці, що дозволить автоматично розраховувати чесну вартість розмитнення, уникнувши людського впливу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276944.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua