Мінагрополітики підтримає українських фермерів: дотації на землю та тваринництво

26 апр, 09:00

У 2024 році Міністерство аграрної політики України планує відновити бюджетні дотації для фермерів, які займаються утриманням великої рогатої худоби, кіз та овець, а також для тих, хто обробляє земельні ділянки. Цю інформацію передає Комітет з аграрної та земельної політики.

Згідно з повідомленням Мінагрополітики, розміри дотацій складатимуться наступним чином: фермерам, які утримують від 3 до 100 корів, надаватиметься 7 тисяч гривень за кожну голову; тим, хто вирощує від 5 до 500 кіз чи овець, – 2 тисячі гривень за голову; а фермерам, що обробляють від 1 до 120 гектарів сільськогосподарських земель, – 4 тисячі гривень за гектар.

Для отримання цих дотацій необхідно мати відомості, занесені до Державного аграрного реєстру. Саме через цей реєстр будуть подаватися онлайн-заявки на отримання коштів із держбюджету.

Комітет з аграрної політики підкреслює, що реєстрацію в Державному аграрному реєстрі та подання заявок на отримання дотацій можуть здійснювати фермери самостійно.

Раніше було зазначено, що американська компанія Corteva Agriscience планує провести перевірку ґрунтів у постраждалих районах України на наявність токсичних металів. Ця ініціатива спрямована на виявлення можливих наслідків бомбардувань, ракетних атак чи артилерійських вибухів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276952.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua