Львівські котеджі подорожчали: чому вартість нерухомості перегнала Київську

26 апр, 14:00

Україна спостерігає за зростанням цін на житло, зокрема на котеджну нерухомість. За останній рік ціни на квадратний метр у котеджних містечках Києва та Львова показали різницю.

Дані Ліги Українських Нерухомостей показують, що станом на квітень 2024 року квадратний метр у столиці коштує у середньому $950, тоді як у Львові - $1000. Ці показники свідчать про зміну динаміки цін за останній рік, коли Київ випереджав Львів за цінами на котеджі.

Олександр Андросович, розвиваючи бізнес у Лізі Українських Нерухомостей, вказує, що в середньому у Києві ціна за квадратний метр становить $1100, тоді як у Львові ця ціна наразі складає $1150. Це свідчить про тенденцію перегонів Львова у вартості нерухомості порівняно з Києвом.

Найбільша різниця у цінах спостерігається на південному сході Київської області, де середня ціна за квадратний метр майже досягає $3000. Тим часом, на Броварському ($641), Одеському ($810) та Бориспільському ($850) напрямках ціни на котеджі дещо нижчі.

У Києві ціни на котеджі значно менші, ніж у Конча-Заспі, але це також пов'язано з розміщенням будівництва на околиці міста. Таким чином, розвиток ринку котеджної нерухомості відображається у цінах та їх географії, з Львовом, як новим лідером, що випереджає Київ.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/276958.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua