Українське морозиво: нові рекорди експорту

12 май, 12:00

За даними Державної митної служби, минулий рік став рекордним для українського морозива на зовнішніх ринках. Експорт зросли майже на 4 тисячі тонн порівняно з попереднім роком, досягнувши показників близько 10 тисяч тонн. Загальний дохід від експорту перевищив 32 мільйони доларів, що стало найвищим результатом в історії України за цим показником. Про це повідомляє Українська Асоціація Аграрного Експорту.

Основні покупці українського морозива минулого року були країни Євросоюзу, з яких отримано понад 60% від загального доходу. Найбільш активними споживачами українського морозива були Молдова, Німеччина, Польща, Ізраїль, Литва та Чехія.

Цікаво, що морозиво експортувалося також до країн поза Європою, таких як Ірак, США, Китай, ОАЕ, Кот-д’Івуар, Гамбія та Канада. Це свідчить про широкі географічні рамки українського експорту морозива.

У першому кварталі 2024 року Україна продовжила збільшувати обсяги експорту морозива, реалізуючи понад 2 тисячі тонн за межами країни, що є на 23% вище, ніж у першому кварталі 2023 року. Загальний дохід від цього експорту перевищив 7 мільйонів доларів, що на 25% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Українська Асоціація Аграрного Експорту закликає до подальшого розвитку потенціалу експорту морозива, розглядаючи можливість проникнення на традиційні ринки, такі як Саудівська Аравія, Філіппіни, Малайзія та Сінгапур.

Морозиво має виражену сезонність, але його оптимальне охоплення покупцями у різних країнах допоможе збалансувати цю сезонність і забезпечить стабільний потік валютних надходжень в українську економіку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277074.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua