Німецький внесок у відбудову української енергетики: Укренерго отримало 45 мільйонів євро гранту

10 май, 09:00

9 травня Національна енергетична компанія "Укренерго" закріпила важливий крок у покращенні енергетичної інфраструктури України, підписавши грантову угоду на 45 мільйонів євро з Німецьким банком розвитку KfW. Це стало можливим під час зустрічі міністрів енергетики України та Німеччини.

Голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький, директорка KfW Вероніка Гарсіа дель Арко та глава представництва банку в Україні Лоренцо Гесснер засвідчили цей важливий крок своїми підписами під угодою про грант. За словами Кудрицького, ці кошти будуть використані на будівництво нової високовольтної лінії, що допоможе збільшити стабільність з'єднання з європейською енергосистемою.

Крім того, частина гранту буде спрямована на закупівлю високовольтного обладнання та відновлення енергетичних об'єктів у центральному регіоні, які постраждали від ракетних атак Росії. Цей крок важливий для забезпечення надійності енергопостачання та відновлення пошкоджених мереж.

Зазначимо, що цей грант став лише одним зі спільних проектів "Укренерго" та KfW. З початку конфлікту на сході України компанія залучила понад 177 мільйонів євро у вигляді кредитів та грантів для розбудови та ремонту енергомереж, що свідчить про важливість партнерства між Україною та Німеччиною в сфері енергетики.

Отримання цього гранту від Німеччини відкриває нові можливості для розвитку української енергетики та сприяє зміцненню енергетичної безпеки країни. На шляху відновлення енергетичних мереж країна отримує важливу підтримку від своїх міжнародних партнерів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277096.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua