Україна та Норвегія: спільні кроки у напрямку ядерної та енергетичної безпеки

13 май, 09:00

Міністерство енергетики України оголосило про углиблення співпраці з Норвегією у сфері ядерної та енергетичної безпеки, особливо в контексті продовження російських атак на українську енергетичну інфраструктуру.

Зустріч, на якій узгоджувалися подальші кроки у цьому напрямку, відбулася між делегацією Норвезького агентства з радіаційної та ядерної безпеки (DSA) під керівництвом директора Пера Странда та заступницею міністра енергетики України Світланою Гринчук.

Основним обговоренням на зустрічі було поглиблення співпраці в умовах постійних загроз російських атак на українську енергетичну інфраструктуру.

Згідно з повідомленням, під час зустрічі Гринчук звернула увагу на складну ситуацію в енергосистемі України та наголосила на загрозах для ядерної і радіаційної безпеки, породжених російськими атаками на електропостачальні підстанції та об'єкти системи передачі, включаючи атомні станції.

Заступниця міністра також відзначила загрози ядерного інциденту, пов'язані з окупацією росіянами найбільшої в Європі атомної електростанції - української ЗАЕС. В рамках дискусії також обговорювалися напрямки міжнародної співпраці для забезпечення ядерної і радіаційної безпеки на об'єкті.

У результаті зустрічі сторони домовилися про поглиблення співпраці у межах Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством енергетики України та Міністерством закордонних справ Королівства Норвегія з питань ядерної захищеності, ядерної безпеки та аварійної готовності.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277104.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua