Україна отримає фінансову підтримку від Чехії на розвиток лісової галузі

14 май, 09:00

Україна отримає фінансову підтримку від Чехії на розвиток лісової галузі у розмірі €750 тисяч. Це стане частиною проєкту "Посилення потенціалу України у сфері моніторингу лісів для приведення його у відповідність до стандартів ЄС", який реалізується за сприянням Чехії. Про це повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України, Віктор Смаль.

"Чесько-українське партнерство виходить на новий рівень. Розпочинаємо спільний проєкт щодо посилення потенціалу України у сфері моніторингу лісів, відповідно до європейських стандартів", - зазначено в його заяві.

Метою цього проєкту є підтримка якості та комплексності системи моніторингу лісів в Україні з метою підвищення якості даних. Під час офіційної зустрічі з директором Інституту лісового господарства Чехії, Мареком Млкусеком, обговорювалися деталі співпраці між Україною та Чехією у рамках цього проєкту.

Співпраця передбачає ряд заходів, зокрема, розробку програмного забезпечення для збору даних під час лісовпорядкування, обладнання робочих місць та створення спеціалізованої аудиторії для використання сучасних технологій у лісовому господарстві.

Віктор Смаль підкреслив, що Чехія - це надійний партнер на шляху відновлення та сталого розвитку, а дана ініціатива стала початком нового етапу співпраці. Наступним кроком буде підписання меморандуму про взаєморозуміння між ключовими учасниками, залученими до цього проєкту.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277123.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua