ЄС схвалив план України: відкриття шляху до Ukraine Facility

15 май, 09:00

Сьогодні Рада Європейського Союзу прийняла рішення, яке визнає План України щодо відновлення, реконструкції та модернізації країни, а також реформ, запланованих урядом на чотири наступні роки, як необхідний для реалізації програми Ukraine Facility.

Про це повідомлено на офіційному сайті Ради ЄС.

Рішення дозволяє Україні виконати передумови для отримання підтримки в рамках Ukraine Facility на суму до 50 мільярдів євро. Тепер можуть розпочатися регулярні виплати цих коштів.

В оголошенні зазначено, що Рада врахувала, як Україна виконала передумови для отримання підтримки в рамках Ukraine Facility, та що тепер можуть розпочатися регулярні виплати.

"Це важливий крок у забезпеченні необхідної, регулярної та передбачуваної фінансової підтримки для відновлення, реконструкції та модернізації України протягом наступних чотирьох років. ЄС підтверджує свою відданість стабільності та зростанню України", - зауважив Вінсент ван Петегем, міністр фінансів Бельгії та президент Ради.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відзначив, що схвалення Плану дозволяє запустити Ukraine Facility у повному обсязі, та найближчим часом Україна отримає ще 1,89 мільярда євро.

"Цього року ми плануємо залучити 16 мільярдів євро. Це збільшить нашу фінансову стійкість у часи повномасштабної війни з Росією. Дякуємо Бельгії, яка очолює Раду ЄС, та країнам-членам Євросоюзу за високу оцінку Плану України та надійну підтримку", - додав він.

Нагадаємо, що 20 березня Україна отримала перший транш фінансування від Європейського Союзу на суму €4,5 мільярда через фінансовий інструмент ЄС "Ukraine Facility". 24 квітня від Євросоюзу за програмою Ukraine Facility надійшов другий транш обсягом 1,5 мільярда євро.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277133.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua