Розширення можливостей: АРМА отримала право купувати військові облігації за арештовану валюту

15 май, 12:00

Президент України Володимир Зеленський затвердив закон, який надає Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) право купувати військові облігації за арештовану валюту. Це стало можливим завдяки законопроєкту №10397, який був ухвалений у квітні цього року Верховною Радою. Про це інформує голова АРМА Олена Дума.

Відповідно до цього закону, АРМА тепер має право використовувати арештовані кошти для закупівлі військових облігацій. Олена Дума наголосила, що це рішення розширить можливості агентства щодо наповнення державного бюджету.

Агентство планує інвестувати майже $40 млн у військові облігації найближчим часом. За даними з пояснювальної записки до законопроєкту, на початок 2024 року АРМА має близько 15 мільйонів доларів США на валютних депозитних рахунках.

Раніше агентство могло розміщувати іноземну валюту лише на депозитних рахунках із максимальним доходом 1%. Згідно з головою АРМА, на рахунках агентства було приблизно $20 млн та 8 млн євро.

Закон також встановлює обов'язковість зберігання мінімум 20% коштів на рахунках для оперативного управління. Це забезпечить фінансову гнучкість і можливість швидкого повернення коштів у випадках, коли арешт майна буде скасований.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277136.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua