Модернізація реєстрації платіжних систем: ініціатива Нацбанку

16 май, 13:00

Національний банк України вніс пропозиції щодо оновлення процедури реєстрації платіжних систем, учасників та інших учасників цього сектору, а також технологічних операторів платіжних послуг та комерційних агентів.

Про це повідомляється в офіційному заяві Національного банку України.

Банк розробив проєкт постанови "Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", який пропонується для публічного обговорення.

Згідно з інформацією, Нацбанк встановив критерії, які дають регулятору право в окремих випадках не скасовувати або не відмовляти в реєстрації чи узгодженні оновлених документів платіжної системи. Це можливо у випадках, коли скасування або відмова можуть негативно позначитися на роботі платіжного ринку та становити загрозу для користувачів платіжних послуг.

Також, як повідомляє НБУ, можливою причиною відмови може стати надання аплікантами недостовірної інформації в документах під час реєстраційного процесу.

Нацбанк також визначив види діяльності, які можуть бути здійснювані на підставі ліцензії на здійснення операцій з готівкою.

У проєкті постанови передбачається затвердити зміни до Положення про реєстрацію платіжних систем, учасників та технологічних операторів платіжних послуг, а також до Положення про залучення комерційних агентів для надання фінансових платіжних послуг.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277153.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua