Іноземні інвестиції в Україні: Заснування 2652 Компаній за час війни

17 май, 09:00

Протягом військового конфлікту іноземні підприємці заснували українські компанії у кількості понад 2,6 тисячі. Найчастіше бізнес в Україні відкривають громадяни Туреччини, Узбекистану, Польщі та Америки, за даними "Опендатабот".

Аналітики зафіксували, що протягом часу війни було засновано 2652 компанії, належні іноземним інвесторам. Інвестиції до України надходили від представників 100 країн світу.

Згідно з даними, найбільш активними бізнесменами в Україні виявилися громадяни Туреччини, які володіють 13% з усіх нових компаній з іноземними бенефіціарами, а також представники Узбекистану та Польщі.

Громадяни Узбекистану посідають друге місце в цьому рейтингу, їхні інвестиції становлять 10% від загальної кількості компаній, заснованих іноземцями в Україні.

Польща залишається на третьому місці, власники компаній з цієї країни створили 7% з усіх нових бізнесів.

Серед інших країн, які входять до лідерів за кількістю заснованих компаній в Україні, — США, Казахстан, Німеччина, Азербайджан та Ізраїль.

Важливо відзначити, що кожна компанія може мати більше одного власника, що також впливає на загальну картину іноземних інвестицій в українську економіку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277165.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua