Торгівля України: Лідери та тенденції

17 май, 15:00

Протягом першого кварталу 2024 року Україна здійснила товарообіг на суму $35,3 мільярда. За цей період до країни було імпортовано товарів на $21,9 мільярда, тоді як експорт становив $13,4 мільярда, повідомила Державна митна служба.

За даними Держмитслужби, найбільші обсяги імпорту в Україну надійшли з Китаю ($4,2 млрд), Польщі ($2,3 млрд) та Німеччини ($1,8 млрд). У той же час, найбільше експорту з України було спрямовано до Польщі ($1,3 млрд), Китаю ($1,2 млрд) та Іспанії ($1,1 млрд).

У структурі імпорту за період з січня по квітень 2024 року переважали машини, устаткування та транспортні засоби ($7,4 млрд), продукція хімічної промисловості ($4,2 млрд) та паливно-енергетичні товари ($2,7 млрд). Щодо експорту, найбільшу частку становили продовольчі товари ($8,6 млрд), метали та вироби з них ($1,4 млрд) та мінеральні продукти ($1,2 млрд).

Держмитслужба також наголошує, що у цей період при митному оформленні експорту товарів, на які встановлене вивізне мито, до бюджету сплачено 111,7 мільйонів гривень.

Торгівля України зберігає стабільний характер, а найбільші партнери залишаються незмінними. Однак диверсифікація експортної бази і пошук нових ринків залишаються важливими завданнями для збільшення конкурентоспроможності українських товарів на світовому ринку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277166.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua