Епіцентр фіксує бум продажів зарядних станцій: попит зріс на понад 700%

22 май, 11:00

Через масові відключення електроенергії в Україні, мережа торговельних центрів "Епіцентр" зафіксувала значний ріст попиту на зарядні станції. За останній тиждень попит зріс більш ніж у вісім разів, про що повідомила пресслужба компанії.

Після перших повідомлень про запровадження графіків відключень електроенергії в регіонах, інтерес до купівлі зарядних станцій помітно збільшився. Найбільший стрибок продажів стався у четвер, після перших масових відключень по всій країні.

Так, 16 травня попит на зарядні станції зріс у 14 разів порівняно з попереднім тижнем, а наступного дня, у п'ятницю, — майже в 15 разів. За підсумками тижня приріст попиту становив понад 700%, що еквівалентно збільшенню в вісім разів.

Крім того, минулого тижня суттєво зросли продажі павербанків — у 3,5 раза. Найбільший попит на ці пристрої спостерігався в п'ятницю, коли він збільшився в 10 разів порівняно з попередніми днями.

Окрім зарядних станцій та павербанків, українці активно купували ліхтарі, джерела безперебійного живлення, акумулятори та реле напруги. Попит на ці товари у четвер і п'ятницю зріс у п'ять-дев'ять разів.

Значний ріст попиту також спостерігався на свічки, інвертори та генератори. Протягом двох днів їхні продажі в мережі "Епіцентр" подвоїлися, а попит на генератори зріс на 50%.

Також в 3,5 раза зросли продажі сонячних панелей. Керівник департаменту "Споживча електроніка" ТОВ "Епіцентр К" Роман Івашкевич пояснив, що сонячні батареї часто купують для підтримки роботи зарядних станцій під час відключення світла.

"Українці помітно активніше шукають варіанти альтернативних джерел генерації електроенергії. Враховуючи, що попереду на нас чекає сонячна пора року, актуальними стають сонячні панелі, які можуть продовжувати генерувати енергію за тривалого відключення електроенергії", — зазначив Івашкевич.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277203.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua