Ціни на картоплю в Україні зросли утричі за рік: що очікувати

24 май, 12:00

Ціни на картоплю в Україні значно зросли порівняно з минулим роком, повідомляє аналітичний проект EastFruit, посилаючись на дані ринкових учасників. Зараз фермери продають цей овоч в середньому втричі дорожче, ніж у попередньому сезоні.

На сьогоднішній день ціни на картоплю коливаються від 15 до 22 гривень за кілограм, залежно від якості, сорту та обсягу партії. Це на 27% вище, ніж ціни наприкінці минулого року.

Експерти ринку вказують, що підвищення цін сталося внаслідок обмеження пропозиції картоплі в умовах стабільного попиту. Оптові компанії часто скаржаться на нестачу якісної продукції, що ускладнює формування достатніх партій для закупівлі.

За оцінками аналітиків, ціни на картоплю вже зросли в середньому в 3,4 рази порівняно з минулим роком. Проте багато учасників ринку передбачають подальше зростання цін, оскільки в цьому році висока кількість некондиційної картоплі та швидке зменшення запасів у населення ведуть до складнішої ситуації на ринку.

"Підвищення вартості картоплі є трендом, який може продовжитися в майбутньому, особливо з урахуванням того, що рівень некондиційної продукції цього року є високим", - підкреслюють аналітики.

Зараз ситуація на ринку картоплі залишається динамічною, і фермери та оптовики ретельно відстежують подальший розвиток подій, щоб адекватно реагувати на зміни в умовах ринкової кон'юнктури.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277236.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua