Київська міська рада ухвалила рішення про встановлення шести міні-ТЕЦ

28 май, 12:00

Київська міська рада ухвалила рішення про встановлення шести міні-теплоелектроцентралей (ТЕЦ). Ці об’єкти будуть розміщені як на правому, так і на лівому берегах міста, у густонаселених спальних районах. Мета цього проекту — забезпечити альтернативні джерела енергопостачання для багатоквартирних будинків.

Про це в ефірі телеканалу "Київ24" повідомив заступник міського голови Володимир Бондаренко. За його словами, перші шість міні-ТЕЦ будуть розташовані в районах з великою кількістю жителів, щоб максимально покрити потреби населення в електроенергії та теплі.

Віталій Кличко, мер Києва, вже дав відповідне доручення щодо розробки програми для багатоквартирних будинків, яка передбачає встановлення індивідуальних котелень та генераційного обладнання. Індивідуальні котельні можуть обслуговувати як один будинок, так і кілька одночасно, що підвищить енергоефективність та незалежність від централізованих мереж.

Нові міні-ТЕЦ зможуть забезпечити електроенергією близько 300 тисяч киян. Донорське обладнання вже готове до використання, також планується модернізація існуючих котелень. Першочерговим завданням є створення індивідуальних котелень для багатоквартирних житлових будинків.

Бондаренко наголосив, що чим більше буде невеликих джерел генерації, які не можна знищити або пошкодити одночасно, тим більше Київ буде захищений від можливого блекауту. Це забезпечить стійкість енергосистеми міста в умовах можливих аварій або надзвичайних ситуацій.

Запровадження міні-ТЕЦ у Києві є важливим кроком у напрямку підвищення енергетичної безпеки міста. Це дозволить забезпечити безперебійне постачання електроенергії та тепла мешканцям столиці, навіть у складних умовах.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277261.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua