ЄБРР гарантує підтримку Україні до кінця війни: Річне фінансування у розмірі €1,5 млрд

30 май, 09:00

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) з початку повномасштабного вторгнення Росії профінансував проєкти в усіх секторах економіки України на суму 4 мільярди євро. Фінансування продовжуватиметься доти, доки ситуація не зміниться.

Про це повідомила асоційований директор, старший банкір агробізнесу ЄБРР Анна Лебединець, передає агентство "Інтерфакс-Україна". За її словами, після закінчення війни обсяги фінансування будуть збільшені для відновлення країни.

Лебединець зазначила, що ЄБРР планує щорічно виділяти приблизно 1,5 мільярди євро на підтримку економіки України під час війни. Ця цифра відповідає баченням банку щодо необхідної підтримки для стабільного функціонування економіки країни в умовах військових дій.

"З початку повномасштабного вторгнення ми профінансували проєкти на 4 мільярди євро у всіх галузях економіки. Ми маємо намір підтримувати економіку під час війни приблизно в такому ж обсязі, доки ситуація не зміниться – близько 1,5 мільярда євро на рік," – заявила Лебединець під час конференції Grain Storage Forum у Києві у вівторок.

Крім того, Лебединець висловила впевненість, що після війни потреби бізнесу у фінансуванні значно зростуть. Це буде пов'язано зі збільшенням бажання інвестувати в розвиток підприємств, а також з необхідністю відбудови зруйнованої інфраструктури в прискореному темпі.

ЄБРР бачить великий потенціал у післявоєнному відновленні України та готовий надати значні ресурси для цього. Фінансування буде спрямоване на відбудову інфраструктури, підтримку бізнесу та стимулювання економічного зростання.

Таким чином, ЄБРР залишається одним із ключових партнерів України в її зусиллях зберегти та розвивати економіку під час війни, а також у майбутньому відновленні країни після завершення конфлікту.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277290.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua