МВФ: Прогнози зростання ВВП Китаю покращені, але очікується короткостроковий ріст

30 май, 18:00

Міжнародний валютний фонд (МВФ) збільшив прогноз зростання економіки Китаю на 2024 рік з 4,6% до 5%. Цю інформацію надала агентство Reuters у своєму звіті.

Підвищення прогнозу пов'язане з несподівано високими темпами зростання ВВП Китаю в першому кварталі цього року, які склали 5,3%.

Однак експерти МВФ вважають, що зростання китайської економіки сповільниться до 4,5% у 2025 році та до 3,3% до 2029 року.

У звіті МВФ зазначено: «Останні заходи китайського уряду щодо стимулювання економіки призвели до короткострокових позитивних результатів. Однак поки що не відбулося виходу з тривалої кризи на ринку нерухомості, що продовжує негативно впливати на споживачів, бізнес та інвесторів».

Оновлений прогноз МВФ збігається з цільовим показником, встановленим китайським урядом, який планує досягти 5% зростання економіки у 2024 році.

За даними аналітиків, сповільнення темпів розвитку китайської економіки в подальшому пов'язане з невпевненістю на ринках, складністю внутрішніх економічних реформ та глобальною економічною нестабільністю.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277300.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua