Міжнародні контейнерні перевізники відновлюють роботу в Україні

31 май, 09:00

Попри тривалу війну та постійну загрозу ракетних ударів з боку РФ, міжнародні контейнерні перевізники поступово повертаються до України. Німецька контейнерна лінія Hapag-Lloyd вже цього тижня починає пропонувати перевезення до українських морських портів.

Про це повідомляє "Центр транспортних стратегій".

Hapag-Lloyd братиме слоти на сервісі між Румунією та Україною, який оперує українська транспортно-логістична компанія Iteris Feeders, що знаходиться в Одесі. Це важливий крок для відновлення контейнерних перевезень у регіоні.

Швейцарська компанія MSC Mediterranean Shipping Co також планує відновити регулярні перевезення до портів "Великої Одеси". Перевезення будуть здійснюватися з турецького порту Текірдаг до Одеського морського порту, хоча офіційного підтвердження від компанії ще немає.

Раніше керівник Hapag-Lloyd Ukraine Валерій Леонов зазначав у коментарі "ЦТС", що перспектива повноцінного відновлення роботи контейнерної лінії поки що виглядає сумнівною через кілька факторів.

"По-перше, існує значний військовий ризик. Реакцією контейнерних перевізників на цей ризик може бути рішення по Червоному морю. Додатково, варто враховувати обмежений обсяг вантажів на Чорному морі та непередбачувану кон’юнктуру попиту на українські вантажі", - пояснив він.

За словами Леонова, поточний обсяг вантажів обробляється без проблем через порт Констанца в Румунії та порти Польщі. Однак компанія уважно стежить за ситуацією на ринку і своєчасно оновлює статус співпраці з керуючим офісом.

Таким чином, поступове повернення міжнародних контейнерних перевізників до України свідчить про їхню готовність адаптуватися до нових умов та підтримувати економічні зв'язки, незважаючи на військові ризики та складну ситуацію в країні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277304.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua