Нафтогазова Асоціація України підтримує підвищення акцизів на пальне

31 май, 13:00

Нафтогазова Асоціація України (НАУ) висловила підтримку законопроекту №11256, ухваленому Кабінетом Міністрів і направленому до Верховної Ради. Цей законопроект передбачає поетапне підвищення акцизів на всі види пального. Про це повідомляє інформаційне агентство УНІАН.

Президент НАУ Ярослав Старовойтенко наголосив, що підвищення акцизів сприятиме більш справедливому розподілу фінансового навантаження серед усіх власників автомобілів. Він зазначив, що кожен автомобіліст, незалежно від типу пального, буде брати участь у наповненні бюджету, що є вкрай необхідним для фінансової стабільності країни.

Старовойтенко також підкреслив, що підвищення акцизів не позбавить економічної вигоди споживачів скрапленого вуглеводневого газу (СВГ). За його словами, збереження різниці у роздрібних цінах на бензин та СВГ на рівні 25 гривень за літр дозволить залишити ціни на СВГ привабливими для автомобілістів. Відповідно, обсяги споживання СВГ суттєво не зміняться.

Згідно з розрахунками Міністерства фінансів, нові ставки акцизів сприятимуть збільшенню бюджетних надходжень на майже 2,7 мільярда гривень щомісяця вже в другій половині 2024 року. Це стане значним внеском у фінансування оборони та безпеки України, що можливо виключно за рахунок внутрішніх джерел.

Законопроект №11256 передбачає, що з 1 липня 2024 року акциз на бензин зросте до €242,60 за 1000 літрів, акциз на дизельне паливо – до €177,60 за 1000 літрів, а акциз на скраплений газ – до €165 за 1000 літрів.

НАУ розуміє необхідність таких непопулярних кроків з підвищення податків, оскільки це допоможе забезпечити фінансову підтримку ключових секторів економіки під час війни. Підвищення акцизів не тільки сприятиме стабільності бюджету, але й дозволить створити більш рівні умови для всіх учасників ринку пального.

Таким чином, підтримка законопроекту з боку Нафтогазової Асоціації України є важливим кроком до забезпечення фінансової стійкості країни та сприяння її обороноздатності в умовах поточних викликів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277308.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua