Україна приєдналася до міжнародної угоди про безпечний розвиток ШІ

31 май, 18:00

Участь України у другому міжнародному саміті з безпечного розвитку технологій штучного інтелекту, що відбувся у Сеулі, була відзначена підписанням міністерської заяви разом із 27 іншими країнами та представниками Європейського Союзу. Цю інформацію оприлюднило Міністерство цифрової трансформації України.

На саміті Україну представив заступник голови Мінцифри Георгій Дубинський. Міністерська заява фокусується на трьох основних напрямках використання штучного інтелекту: забезпечення безпеки, стимулювання інновацій та забезпечення інклюзивності.

"Розвиток штучного інтелекту має величезний потенціал для української економіки та суспільства. Підписання заяви свідчить про наше прагнення до прозорого і безпечного впровадження штучного інтелекту, а також відкриває нові можливості для міжнародної співпраці у цій стратегічно важливій сфері", - підкреслили в Мінцифрі.

AI Seoul Summit є логічним продовженням попереднього саміту з безпеки штучного інтелекту, який відбувся в Британії. На тому саміті Україна також взяла участь і стала однією з 29 країн-учасниць Декларації Блетчлі, що визначила міжнародні стандарти безпеки та етики у використанні ШІ.

Підписання міністерської заяви під час AI Seoul Summit свідчить про активну позицію України в глобальному розвитку штучного інтелекту, спрямовану на створення сприятливих умов для інноваційного росту та захисту цифрових технологій.

Такі ініціативи демонструють важливість міжнародної співпраці в галузі технологій майбутнього, яка дозволяє країнам об'єднати зусилля для розв'язання загальних викликів та забезпечення сталого розвитку усіх секторів економіки.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277313.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua