Євросоюз вводить мита на російське зерно: що це означає для України

03 июн, 13:00

На зустрічі Ради міністрів Європейського Союзу з питань зовнішніх відносин та торгівлі, яка відбулася у Брюсселі, було прийнято рішення про запровадження мит на імпорт зернової продукції з Росії та Білорусії. Виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс повідомив про це у своєму заявленні.

Згідно з прийнятою постановою, міністри ЄС погодилися підвищити мита на імпорт зерна з Росією і Білоруссю з 1 липня. Основна мета цього рішення – запобігти дестабілізації сільськогосподарського сектора ЄС, зупинити незаконний експорт з Росії вкраденого українського зерна та зменшити доходи, які можуть бути використані для фінансування війни з Україною.

Рішення передбачає підвищення імпортних тарифів на зернові культури, олійні насіння та їх похідні продукти з Росії та Білорусі до рівня, який фактично призупиняє імпорт цих товарів до ЄС. Вони також виключають з доступу до тарифних квот ЄС, що є додатковим обмеженням для імпорту з цих країн.

Міністр фінансів Бельгії Вінсент Ван Петегем підкреслив, що нові мита, введені з 30 травня, спрямовані на практичне припинення імпорту зерна з Росії та Білорусі до ЄС. Ці кроки є необхідними для збереження стабільності зернового ринку ЄС та підтримки України в умовах її боротьби з російською агресією.

Зазначається, що нові мита стосуються всіх товарів, які мають походження з Російської Федерації або Республіки Білорусь і експортуються в ЄС, незалежно від того, чи вони прямо, чи опосередковано постачаються з цих країн. Вони не вплинуть на транзит товарів через ЄС з цих країн до інших країн.

Це рішення Євросоюзу відображає його рішучість у підтримці України та намір уникнути будь-якої форми співпраці, яка може сприяти подальшій ескалації конфлікту на сході Європи.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277321.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua