Естонія збільшує підтримку енергетичного сектору України: новий внесок у €400 тисяч

10 июн, 09:00

Естонія оголосила про рішення перерахувати до Фонду підтримки енергетики України додаткові 400 тисяч євро, що збільшує загальний естонський внесок до 450 тисяч євро. Ця фінансова допомога покликана зміцнити енергетичну інфраструктуру України у складний період.

Інформацію про це надали у Міністерстві енергетики Естонії. Окрім фінансових внесків, Естонія з початку повномасштабного вторгнення Росії передала Україні 15 вантажів з гуманітарною енергетичною допомогою. Загальна вага переданих матеріалів становить 225 тонн.

Серед наданого обладнання були два силових трансформатори, понад 100 трансформаторів струму, обладнання для енергетичної IT-інфраструктури та інші важливі матеріали. Це обладнання є критично важливим для відновлення та підтримки стабільного енергопостачання в Україні.

Фонд підтримки енергетики України був створений навесні 2022 року з ініціативи міністра енергетики України Германа Галущенка та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон. Фонд став важливим інструментом для залучення міжнародної підтримки, необхідної для відновлення енергетичної інфраструктури України.

За останні кілька тижнів до Фонду також внесли кошти або задекларували наміри про внески такі країни, як Австралія, Велика Британія, Австрія, Швеція, Данія та Ісландія. Цей міжнародний відгук демонструє глобальну солідарність з Україною у її боротьбі за енергетичну незалежність.

Наразі загальна сума внесків спонсорів у Фонд, включаючи як перераховані кошти, так і задекларовані наміри, перевищує 495 мільйонів євро. Ці кошти сприятимуть подальшому зміцненню енергетичної безпеки України та підтримці її критичної інфраструктури в умовах війни.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277366.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua