Ціни на борошно українських виробників підскочили на початку червня

10 июн, 13:00

На початку червня в Україні спостерігається різке зростання цін на пшеничне борошно вищого ґатунку. За даними аналітичної компанії "АПК-Інформ", вартість цього продукту зросла на 1000-1500 гривень за тонну протягом перших днів місяця.

Причинами такого різкого подорожчання стали декілька факторів на ринку. По-перше, значне зростання цін на пшеницю як основну сировину для виробництва борошна. Не вистачає пропозицій цієї сировини, що призводить до зростання її вартості.

По-друге, частина виробництва тимчасово припинила роботу на час профілактичних заходів та ремонтів перед новим сезоном, що також зменшило загальну пропозицію борошна на ринку. Крім того, з початку місяця суттєво зросли тарифи на електроенергію для промисловості, що також вплинуло на виробничі витрати.

Станом на 6 червня українські виробники пропонували борошно вищого сорту за цінами від 12000 до 13000 гривень за тонну на умовах самовивозу з підприємства. Це на 1000-1500 гривень вище, ніж на кінець травня.

Експерти вважають, що висока вартість борошна може тривати ще деякий час, оскільки основні фактори підвищення цін поки не змінилися. Проте очікується, що після завершення профілактичних заходів і з початком нового врожаю пшениці ситуація на ринку борошна повинна стабілізуватися.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277372.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua