Volvo розпочав процес перенесення виробництва електромобілів з Китаю до Бельгії

11 июн, 13:00

Шведський автовиробник Volvo Car AB розпочав процес перенесення виробництва своїх електромобілів з Китаю до Бельгії через очікування введення Європейським Союзом мит на китайські електрокари. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Окрім моделей Volvo EX30 та EX90, які будуть збиратися в Бельгії, можливе також перенесення збірки деяких інших моделей до Великобританії. Volvo, що належить китайській групі Zhejiang Geely Holding Group Co., вважається однією з автокомпаній, які найбільше постраждають від можливих мит або тарифів, що можуть бути введені ЄС.

Очікується, що введення таких мит або тарифів значно позначиться на фінансовому становищі Volvo і може призвести до збільшення вартості їхніх автомобілів або зниження їхньої конкурентоспроможності на ринку.

За інформацією з видання, торговельні суперечки між ЄС та Китаєм вже призвели до численних антидемпінгових розслідувань щодо підозрілих субсидій Китаю. ЄС планує повідомити виробникам електромобілів з Китаю наступного тижня про можливе введення тимчасових мит з 4 липня, що підвищить імпортні збори на 10% вище поточного рівня.

На відповідь, Китай звинуватив ЄС у придушенні китайських компаній і оголосив про намір вжити заходів для захисту своїх інтересів. У рамках цих суперечок китайські молочні компанії також готують звернення до Пекіна щодо відкриття антидемпінгового розслідування стосовно імпорту продукції з ЄС.

Перенесення виробництва Volvo з Китаю до Європи стає стратегічним кроком компанії в умовах глобальних торговельних напруг та постійної нестабільності міжнародних відносин. Це рішення може мати значний вплив на майбутні ринкові позиції Volvo і його конкурентів у секторі електромобілів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277385.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua