Російська агресія: український енергетичний сектор зазнав збитків на $56 мільярдів

11 июн, 18:00

У травні 2024 року в результаті повномасштабної військової агресії РФ український енергетичний сектор поніс величезні втрати, загальна сума яких становить $56,2 мільярда. Про це свідчить дослідження, проведене Київською школою економіки (KSE).

Згідно з повідомленням, прямі збитки у секторі енергетики складають понад $16,1 мільярда, що є результатом руйнування об'єктів генерації електроенергії, магістральних ліній передачі електроенергії та нафтогазової інфраструктури.

Найбільше фінансових збитків понесли об'єкти генерації електроенергії, оцінені у $8,5 мільярда, та магістральні лінії передачі електроенергії з втратами у $2,1 мільярда. Також значні втрати були зафіксовані у нафтогазовій сфері, де збитки склали $3,3 мільярда.

Непрямі втрати енергетичного сектору оцінюються у майже $40,1 мільярда, з яких найбільша частка — $39,6 мільярда — припадає на втрачені доходи енергетичних компаній. Ще $0,5 мільярда було витрачено на розбір завалів та демонтажні роботи на пошкоджених об'єктах.

Крім того, згідно з дослідженням, для відновлення пошкодженої інфраструктури буде потрібно майже $50,5 мільярда, що передбачає повну реконструкцію з метою підвищення стійкості і ефективності системи.

Зазначені цифри є вагомим свідченням руйнівного впливу воєнного конфлікту на економіку України та підкреслюють необхідність швидкої міжнародної реакції для забезпечення відновлення та стабілізації енергетичного сектору країни.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277390.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua