Ціновий аналіз: оновлені вартості круп в українських супермаркетах

15 июн, 12:00

У червні поточного року українські супермаркети знову оновили ціни на такі важливі продукти, як гречка, рис і макаронні вироби. Ця інформація стала відома за даними порталу Хвиля.

Крупи відіграють значну роль у раціоні мешканців України, тому будь-яке змінення їх цін викликає особливий інтерес серед споживачів. За вказівками експертів, ціни на крупи підвищилися порівняно з минулим місяцем. Особливо це стосується гречки та макаронних виробів. Варто відзначити, що вартість круп в різних торгових мережах може варіюватися.

Наприклад, станом на 8 червня ціна гречки в середньому становила 27,13 грн за кілограм, що в порівнянні з минулим місяцем (25,74 грн/кг у травні) показує певне зростання. Довгий рис зменшився на кілька копійок і тепер коштує 53,97 грн/кг, а пропарений рис і круглий рис продаються відповідно за 61,27 грн/кг і 67,87 грн/кг. У той же час, макаронні вироби пір'я трохи подорожчали до 29,56 грн/кг.

Зростання цін на крупи є частиною більш широкого тренду зростання вартості продуктів споживчого призначення в країні. Це обумовлено як внутрішніми, так і зовнішніми факторами, такими як зростання витрат на виробництво, транспортування та вплив міжнародних цінових коливань.

За даними Хвилі, спостерігається значний інтерес споживачів до цінових аналізів та пошуку бюджетних альтернатив у придбанні продуктів харчування. Очікується, що зміни в цінах на крупи можуть вплинути на покупців та їх вибір продуктів у магазинах.

У контексті підвищення цін важливою стає стратегія раціонального споживання та ефективного управління бюджетом сімей, особливо у умовах економічної нестабільності. Попри це, споживачі продовжують активно моніторити ринок і шукати оптимальні умови для покупок продуктів першої необхідності.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277391.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua