В Україні збільшать фінансування на відбудову енергетики

12 июн, 09:00

Національний банк України прийняв рішення, що сприятимуть збільшенню фінансування проєктів відбудови української енергетики. Йдеться про надання пільгових кредитів та грантів на закупівлю енергообладнання.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зазначив, що нові заходи допоможуть розвитку проєктного кредитування, зокрема для швидкої відбудови енергетичної інфраструктури. Збільшується доступність кредитів для домогосподарств, а також малого та середнього бізнесу на придбання енергообладнання.

Також нові положення передбачають надання пільгових кредитів на енергообладнання, спрощене підключення нових установок, а також гранти на встановлення сонячної генерації та теплових насосів.

Крім того, держава та громади активно встановлюють міні-ТЕЦ по всій країні. Ці заходи спрямовані на забезпечення стійкої та надійної енергосистеми в Україні.

"Ці рішення – частина нашої спільної стратегії, яка допоможе реалізувати децентралізацію енергосистеми України. Ми даємо українським родинам, ОСББ, бізнесу та громадам можливості посилити власну енергетичну стійкість," – додав Шмигаль.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277395.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua