ЄБРР та Goldbeck Solar спільно розвиватимуть сонячну енергетику в Україні

13 июн, 12:00

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) оголосив про створення спільного підприємства з німецькою компанією Goldbeck Solar Group з метою розбудови сонячних електростанцій в Україні. Ця ініціатива є частиною стратегії відновлення енергетичного сектору країни, який постраждав від російської агресії.

Новостворена компанія Goldbeck Solar Investment Ukraine GmbH планує розвинути до 500 МВт потужностей сонячної енергетики протягом наступних 3-5 років. Це є першою інвестицією Goldbeck Solar Group в український сектор відновлюваної енергетики, що відображає позитивний сигнал для майбутнього енергетичного розвитку України.

Одним із ключових аспектів проєкту є підвищення стійкості енергетичного сектору України, що стало надзвичайно актуальним у контексті минулих подій. Міністерство енергетики України оцінює, що внаслідок воєнних дій майже 13 ГВт генеруючих потужностей було пошкоджено або знищено, що робить інвестиції в відновлення сектору надзвичайно важливими.

ЄБРР підтримує проєкти в Україні з реструктуризації інфраструктури, продовольчої безпеки та підтримки приватного сектору. Відтак, вони активно переорієнтовують свій портфель проєктів на посилення енергетичного сектору країни.

ЄБРР залишається одним з найбільших інституціональних інвесторів в Україні, надавши понад 4,2 мільярди євро фінансування з початку вторгнення Росії на сході країни. Це дозволяє банку не лише підтримувати стабільність інвестиційної діяльності, але і активно сприяти відновленню національної економіки.

Додатково до ініціативи Goldbeck Solar Group, ще одна німецька компанія Notus Energy здійснює проєкт вітроелектростанцій з загальною потужністю 300 МВт в Одеській області. Цей проєкт, який реалізовується в етапах, демонструє зростаючий інтерес німецьких інвесторів до ринку відновлюваної енергетики в Україні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277413.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua