Україна збільшує видобуток газу: запущено нову потужну свердловину

14 июн, 13:00

Акціонерне товариство "Укргазвидобування", що входить до складу Групи "Нафтогаз Україна", оголосило про запуск високопродуктивної свердловини, яка здатна видобувати до 280 тисяч кубометрів природного газу та 120 тонн газового конденсату на добу. Цю інформацію оприлюднила пресслужба НАК "Нафтогаз Україна".

За даними звіту, нова свердловина була спеціально закладена як розвідувальний проект для вивчення перспективних газоконденсатних родовищ на глибині 3 км 200 метрів. Впровадження новітніх технологій та унікальних інженерних рішень дозволило досягти вражаючих результатів у видобутку природного газу.

"Наші фахівці продовжують активно досліджувати можливості цього родовища, яке вважається одним з найбільш перспективних у нашому портфелі. Наразі оцінено, що ресурси в його надрах становлять близько 1 мільярда кубометрів газу", - заявив генеральний директор "Укргазвидобування" Олег Толмачев.

Він також підкреслив вагому роль команди під керівництвом Романа Боднарука та фахівців геологічного інституту УкрНДІгазу у досягненні успішних результатів. Роботи з похило-скерованого буріння здійснювалися за участю спеціалістів відділення бурових робіт БУ "Укрбургаз".

"Ми продовжуємо активно розвивати свої видобуткові можливості, а також інтенсивно займаємося закачкою газу в підземні газосховища. Темпи цих процесів в цьому році перевищили минулорічні показники", - підсумував директор "Нафтогаз Україна" Олексій Чернишов.

Запуск нової свердловини став важливим кроком для зміцнення енергетичної безпеки країни та підтвердження її здатності до самодостатності у газовому секторі.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277427.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua