Українське Дунайське пароплавство планує модернізацію флоту за підтримки IFC

19 июн, 14:00

Українське Дунайське пароплавство (УДП) розпочинає масштабну програму модернізації флоту, для реалізації якої планується залучити фінансування від Міжнародної фінансової корпорації (IFC). Перед початком фінансування IFC проведе детальний інвестиційний аналіз УДП, оцінивши стан і перспективи розвитку підприємства.

Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко на своїй сторінці у Facebook. Він зазначив, що проведення комплексної перевірки (due diligence) дозволить Дунайському пароплавству отримати довгострокове фінансування для реалізації програми відновлення флоту, загальна вартість якої складає 86 мільйонів євро.

"Ця програма дасть змогу за кілька років повністю модернізувати наш самохідний флот, який наразі перебуває в експлуатації. Завдяки цьому Україна отримає найсучасніший та найекологічніший флот на Дунаї," - підкреслив Москаленко.

За його словами, фінансування вже частково здійснюється за рахунок власних коштів УДП. Перші модернізовані судна з новими двигунами та системою управління планують відправити з австрійського Лінцу до України на початку серпня цього року.

Москаленко також зазначив, що підприємство сподівається отримати доступ до кредитної лінії IFC вже в цьому році. Це відкриє нові можливості для подальшого розвитку та оновлення флоту, забезпечуючи більш ефективні та екологічні перевезення на річці Дунай.

Модернізація флоту є важливою складовою стратегії розвитку УДП, спрямованої на підвищення конкурентоспроможності та екологічної безпеки перевезень. Нові технології та обладнання дозволять суттєво знизити викиди шкідливих речовин, підвищити енергоефективність та покращити умови праці на суднах.

Таким чином, співпраця з IFC відкриває нові перспективи для Українського Дунайського пароплавства, сприяючи сталому розвитку транспортної інфраструктури на Дунаї та зміцненню позицій України на міжнародному ринку річкових перевезень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277460.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua