Уряд гарантує фінансування для внутрішньо переміщених осіб на 2024 рік

19 июн, 09:00

Уряд України планує забезпечити усі необхідні видатки для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) протягом 2024 року, незважаючи на фінансові виклики, які стоять перед країною в умовах глобальних турбулентностей. Про це заявив заступник міністра фінансів України Роман Єрмоличев під час конференції "Грошова допомога для внутрішньо переміщених осіб".

У державному бюджеті на 2024 рік передбачено виділення майже 136,5 мільярдів гривень для соціальних виплат, які отримають понад 5 мільйонів ВПО. З цієї суми понад 57,6 мільярдів гривень буде спрямовано на допомогу для проживання ВПО, що виявляється в 20 разів більше порівняно з попередніми роками.

"Міністерство фінансів разом з урядом активно працює щодня для забезпечення соціального захисту наших громадян. Це підтверджується значним збільшенням видатків, які стали другими за обсягом після витрат на оборону. Соціальні витрати зросли на 1,5 рази порівняно з довоєнним періодом і досягли понад 470 мільярдів гривень. Кількість отримувачів соціальних виплат зросла на 40%, до майже 5 мільйонів осіб", - підкреслив Єрмоличев.

За словами заступника міністра, завдяки зовнішньому фінансуванню витрати на соціальний захист виконані у повному обсязі як у минулому році, так і у поточному. Міжнародна підтримка залишається критично важливою для України в умовах тривалої війни.

У Мінфіні підкреслили, що вже профінансовано 243,2 мільярди гривень на соціальні виплати, що відповідає плановим показникам на стовідсотковому рівні. При цьому наголосили на необхідності подальшої системної підтримки для забезпечення стабільності українського суспільства та економіки.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277462.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua