Розвиток малого садівництва: Мінагрополітики запускає новий проєкт за підтримки Японії

20 июн, 14:00

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Міністерством освіти і науки України та Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) оголосили про старт нового проєкту "Сприяння розвитку малого садівництва: підвищення інклюзивності жінок-фермерів". Фінансування цього проєкту забезпечує уряд Японії.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики. Тристоронній протокол про співпрацю був підписаний заступником міністра аграрної політики та продовольства Маркіяном Дмитрасевичем, заступником міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку Дмитром Завгороднім та генеральним директором з питань економічного розвитку JICA Такао Шимокава.

Основна мета проєкту полягає у впровадженні новітніх рішень та методів для покращення виробничих можливостей та бізнес-навичок фермерів, що займаються садівництвом, особливо зосереджуючись на підтримці жінок-фермерів.

В рамках проєкту буде розроблена спеціальна навчальна програма для малих фермерів. Окрім того, планується надання японської техніки та іншого необхідного обладнання для проведення тренінгів у навчальних закладах.

Проєкт буде реалізовуватись за участі японських експертів. Навчання проходитиме на базі професійно-технічних навчальних закладів та закладів вищої освіти аграрного спрямування, які підпорядковані Міністерству освіти і науки України.

Реалізація проєкту розпочнеться у жовтні 2024 року. Більш детальна інформація про проєкт буде доступна на офіційних ресурсах Мінагрополітики та МОН.

Цей проєкт має на меті не лише покращити технічні навички фермерів, але й сприяти підвищенню ролі жінок у сільському господарстві України. Завдяки співпраці з Японією, українські фермери отримають доступ до сучасних технологій та знань, що сприятиме розвитку малого садівництва та збільшенню продуктивності.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277475.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua