Прогноз на ринку лохини в Україні: очікується зниження цін протягом двох-трьох тижнів

25 июн, 14:00

На українському ринку скоро можна очікувати зниження цін на лохину, оскільки фермери тільки почали збирати ранні сорти цієї ягоди. Про це повідомив директор КП "Добробут Захід" Микола Гришук, зазначивши, що наразі лохина продається за приблизно 300 гривень за кілограм.

"Зараз на полях тільки почали збирати ранні сорти лохини. Ще не всі почали збір ягоди, тому вже через 2-3 тижні можна очікувати зниження ціни", - пояснив він.

Гришук також зазначив, що цього року через ранні приморозки постраждали багато господарств у східних регіонах, але на заході України вдалося зберегти врожайність завдяки заходам захисту.

"Ми успішно захистили урожай від приморозків, обприскувавши ягоду біопрепаратами як вдень, так і вночі. Тому очікуємо добрий врожай цього року", - додав експерт.

Одним з популярних ранніх сортів лохини є "Дюк", а середніми і пізніми сортами він назвав "Елліот". Він також відзначив, що в різних регіонах України віддають перевагу різним сортам: наприклад, в П’ядицькій громаді на Прикарпатті популярний сорт "Елліот", тоді як на Київщині цей сорт може довше зберігатися до осені.

КП "Добробут Захід" розташоване у П’ядицькій громаді Івано-Франківської області. Вже в лютому підприємство почало процес органічної сертифікації своїх плантацій лохини, що дозволить розширити ринки збуту продукції.

Усі ці заходи спрямовані на забезпечення стабільної якості та доступності лохини на українському ринку, щоб споживачі могли користуватися свіжими та якісними продуктами.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277514.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua