Заробітна плата українців в Німеччині та Нідерландах

28 июн, 12:00

Українські працівники, які проживають та працюють у Німеччині та Нідерландах, отримують значно вищу чисту заробітну плату, ніж їхні колеги в Україні. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Міграційною платформою EWL разом з Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету, які були оприлюднені нещодавно.

У середньому українці в Німеччині заробляють близько 1334 євро на місяць. Це значення перевищує середню зарплату в Україні майже в чотири рази. При цьому понад чверть респондентів (28%) заявили про те, що отримують від 1500 євро до 1999 євро чистими. Ще 22% українців в Німеччині отримують менше 499 євро на місяць.

У Нідерландах ситуація також показує значну різницю з українськими реаліями. Середня зарплата українців складає 1104 євро на місяць, що приблизно втричі перевищує середню зарплату в Україні. Чверть респондентів в Нідерландах повідомили про чисту зарплату від 1000 євро до 1499 євро, ще чверть отримують від 500 до 999 євро, а решта 25% отримують менше 499 євро на місяць.

Ці дані відображають значення міграції для українців, які шукають кращі економічні умови за кордоном. Однак більшість українців у цих країнах також стикаються з викликами, пов'язаними з інтеграцією та отриманням місцевих фінансових допомог.

Заробітна плата українців за кордоном відіграє важливу роль у господарському житті України через механізми валютних переказів та підтримки родинних бюджетів. Підвищення зарплат за кордоном також може сприяти зростанню інвестицій та розвитку внутрішнього ринку праці.

Дослідження підкреслює важливість економічної міграції для українців та її вплив на їхнє соціально-економічне становище. Водночас, це також ставить перед владою виклики щодо підтримки мігрантів у віддаленні та інтеграції їх у нових умовах працевлаштування.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277553.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua