Обмеження руху вантажного транспорту на Одещині: нові правила для спекотного сезону

01 июл, 12:00

З 1 липня 2024 року на території Одеської області тимчасово вводяться обмеження для великовагового транспорту з метою запобігання пошкодженню автомобільних доріг під час аномальних температурних умов.

Про це оголосив голова Одеської обласної державної адміністрації Олег Кіпер.

"З метою збереження дорожнього покриття в умовах літньої спеки з 1 липня вступають в дію обмеження на рух вантажного транспорту з 10:00 до 20:00. За цей період великовагові автомобілі не матимуть права пересуватися по автомобільних дорогах загального користування!" - підкреслив голова області.

За його словами, обмеження стосуватиметься транспортних засобів з загальною вагою понад 24 тонни та навантаженням на вісь більше 7 тонн.

Виключення зроблено для спеціалізованих транспортних засобів і тих, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, а також живих тварин і птиці, а також вантажів, пов’язаних із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій. Також дозволено рух військового вантажу, товарів подвійного призначення, майна для оборони, а також гуманітарної допомоги та перевезення людей.

Дозволяється також рух транспортних засобів, що здійснюють міжнародні перевезення вантажів, за умови попереднього забронювання місця в черзі для перетину державного кордону за допомогою електронної системи "єЧерга" не менше, ніж за два дні до очікуваного перетину.

Підприємства, які займаються перевезенням вантажів, рекомендовано звертатися до Одеської обласної державної адміністрації для отримання консультацій та детальної інформації щодо умов отримання перепусток у комендантську годину за номерами телефонів: (048) 718 93 87, (048) 718 96 86. Консультації надаються з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 18:00 години.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277568.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua