Зростання ІТ-експорту України: відтворення після кризи

01 июл, 17:00

У травні 2024 року обсяг експорту ІТ-послуг з України досягнув 560 мільйонів доларів, що на 15 мільйонів доларів перевищує показник квітневого місяця того ж року. Про це повідомляє DOU, вказуючи на позитивні тенденції в галузі.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, коли було зафіксовано один з найвищих обсягів за весь рік – 590 мільйонів доларів, поточне зростання є підтвердженням відновлення та стабілізації індустрії після складних випробувань.

Згідно з даними, ІТ-послуги продовжують займати лідируюче місце серед усіх експортних послуг України, становлячи значну частину загальної структури експорту країни.

Ярина Возняк, керівниця команди досліджень Львівського ІТ Кластера, висловила оптимістичний погляд на майбутнє, проте попереджає про можливість невеликого зменшення обсягів експорту до кінця 2024 року, що може становити від 3,2% до 5% порівняно з попереднім роком.

За перші п'ять місяців поточного року виручка від експорту комп’ютерних послуг склала 2,7 мільярди доларів, що на 4% менше, ніж у відповідному періоді 2023 року. Це свідчить про уповільнення темпів росту, що частково пояснюється глобальними економічними та політичними викликами.

У Львівському ІТ Кластері акцентують увагу на критичних проблемах, які потребують невідкладного вирішення для подальшого нормального функціонування галузі, зокрема на необхідності збереження ключових кадрів індустрії та забезпечення стабільного розвитку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277573.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua