Україна зекономила мільярди гривень завдяки Prozorro Market у 2024 році

06 июл, 12:00

У перше півріччя 2024 року Україна значно зекономила кошти під час закупівель товарів широкого вжитку завдяки впровадженню електронного каталогу Prozorro Market. Загальна економія перевищила показники за весь попередній 2023 рік, досягнувши понад 1,3 мільярда гривень. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

За період з початку 2024 року через Prozorro Market було укладено 29 тисяч угод на суму 9 мільярдів гривень. Цей показник свідчить про активне використання системи різними замовниками.

Prozorro Market функціонує як електронний інтернет-магазин для проведення державних закупівель, що здійснюються за рахунок податкових коштів. Основну частину цього інструменту адмініструє державна установа "Професійні закупівлі".

Протягом першого півріччя 2024 року найбільше популярності користувались закупівлі харчових продуктів, палива та безпілотних літальних апаратів через цю платформу. Зокрема, майже 90% харчових продуктів було придбано через Prozorro Market.

"Наші замовники отримали позитивний досвід користування системою та вже обирають електронний каталог для всіх своїх закупівель", – підкреслив директор "Професійних закупівель" Євген Якубовський.

Зауважимо, що Prozorro Market сприяє підвищенню прозорості та ефективності державних закупівель, забезпечуючи конкурентний відбір постачальників і зниження витрат на бюджетні кошти. Нові технології в управлінні закупівлями дозволяють значно скорочувати адміністративні витрати та спрощувати процеси укладання угод.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/277597.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua